Pirinç pilavi yada patates puresi esliginde yiyebilecegimiz, lezzetli ve yapimi bir o kadar kolay, tavuk yemegini
bakalim nasil yapmisim :-)
bakalim nasil yapmisim :-)
Malzemeler:
- 1 adet tavuk gogsu
- 1er adet kirmizi-sari ve yesil biber
- 1 adet sogan
- Baharat olarak,garam masala(çesitli baharat karisimi),curry,kirmizi toz biber ve kekik kullandim
- Tuz,bir tutam toz seker
- Yeteri kadar zeytinyag
Yapilisi:
Tavuk gogsunu ve biberleri ister kup isterseniz julyen seklinde dograyalim.
Genisçe bir tavaya yeteri kadar zeytinyagi koyalim.Yagimizi iyice kizdiralim.
Tavaya tavuk etlerini alip hizli bir sekilde soteleyerek pisirelim.
Soteledigimiz tavuk etlerini tavadan alalim.Tavuk etlerinden kalan yagda sogani ve biberleri soteleyelim.
Sonrasinda tavukla biberleri bulusturalim,istegimize gore baharatlarini ,tuz ve bir tutam toz sekeri ilave edelim. 1-2 dk sonra ocaktan alalim.
Pirinç pilavi veya patates puresiyle servis edebiliriz.
Afiyet olsun...
Nefis görünüyor Mihribancığım, rengarenk =) Ellerine sağlık. Hayırlı cumalar.
YanıtlaSilMihribancım,
YanıtlaSilyemeğin çok lezzetli bir görüntüsü var,lezzetinden de eminim,içinde bu kadar baharat olduktan sonra lezzetsiz olması mümkün değil,köri özellikle tavuğa çok yakışıyor,
bizim buralarda tavukların hormonlu antibiyotikli olması tavuktan uzak durmamıza sebep oluyor,nadir tüketiyoruz,
hayırlısı olsun,
sevgilerimle...
Çok karizmatik olmuş canım..:) ellerin dert görmesin
YanıtlaSilBen bu tarifi yaptıktan sonra makarnaya karıştırdım. Mmmmm harika oldu
YanıtlaSil