Herkese hayirli ve guzel bir gun olmasi dilegiyle.
Daha once hiç zeytinyagli olarak yapmamistim Bruksel lahanasini.Esimin sevdigi uzere etli yapiyordum devamli.
Geçen haftalarda Facebook'taki bir grup'ta arkadasin sorusu uzerine denemek istedim,iykide denemisim biz çok sevdik,tavsiye olunur :)
Buradanda Bruksel lahanasi çorbasina bakabilirsiniz ;)
Malzemeler:
Daha once hiç zeytinyagli olarak yapmamistim Bruksel lahanasini.Esimin sevdigi uzere etli yapiyordum devamli.
Geçen haftalarda Facebook'taki bir grup'ta arkadasin sorusu uzerine denemek istedim,iykide denemisim biz çok sevdik,tavsiye olunur :)
Buradanda Bruksel lahanasi çorbasina bakabilirsiniz ;)
Malzemeler:
- 500 gr. temizlenmis Bruksel lahanasi
- 2 adet orata boy havuç
- 2 adet patates
- 1 adet sogan
- Dereotu
- Zeytinyag,tuz,1 adet kup seker
Yapilisi:
Oncelikle bruksel lahanasinin 1 kat dis yapraklarini temizleyip ikiye kesiyoruz,isterseniz tum olarakta pisirebilirsiniz.
Sogani yemeklik dogruyoruz,zeytinyagda hafif kavuruyoruz.Havuçlari ilave edip kavurma islemine devam ediyoruz.
Kup halinda dogradigimiz patatesleri ve bruksel lahanalarini tencereye aliyoruz,Yarim su bardagi su ,1 adet kup seker ve tuzunu ilave ediyoruz.Sebzeler pisinceye kadar ocakta tutuyoruz.
Ocaktan aldigimiz yemegimize dereotu ilave edip ilininca servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
ÇOK SAĞLIKLIYMIŞ HİÇ PİŞİRMEDİM DENEMEK LAZIM AFİYET OLSUN...ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilne güzel görünüyor :) keşke hergün sebze yesek fit olsak ama nerdeee
YanıtlaSilSevmeye çalıştığım bir lezzet
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Merhabalar.
YanıtlaSilFeradem Uyku Seti Tek Kişilik Ancora Ödüllü Yarışma düzenleyecek bloglar arıyoruz. bloğunuzda düzenleyeceğiniz etkinliğin hediyesi sponsor tarafından karşılanacaktır. siz de bloğunuzda etkinlik düzenlemek isterseniz yorumda kullandıgımız adresten detaylara ulaşabilirsiniz. Bekliyoruz