7 Şubat 2013 Perşembe

Zeytinyagli Bruksel Lahanasi...

Herkese hayirli ve guzel bir gun olmasi dilegiyle.
Daha once hiç zeytinyagli olarak yapmamistim Bruksel lahanasini.Esimin sevdigi uzere etli yapiyordum devamli.
Geçen haftalarda Facebook'taki bir grup'ta arkadasin sorusu uzerine denemek istedim,iykide denemisim biz çok  sevdik,tavsiye olunur :)

Buradanda Bruksel lahanasi çorbasina bakabilirsiniz ;)


Malzemeler:

  • 500 gr. temizlenmis Bruksel lahanasi
  • 2 adet orata boy havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet sogan
  • Dereotu
  • Zeytinyag,tuz,1 adet kup seker
Yapilisi:
Oncelikle bruksel lahanasinin 1 kat dis yapraklarini temizleyip ikiye kesiyoruz,isterseniz tum olarakta pisirebilirsiniz.
Sogani yemeklik dogruyoruz,zeytinyagda hafif kavuruyoruz.Havuçlari ilave edip kavurma islemine devam ediyoruz.
Kup halinda dogradigimiz patatesleri ve bruksel lahanalarini tencereye aliyoruz,Yarim su bardagi su ,1 adet kup seker ve tuzunu ilave ediyoruz.Sebzeler pisinceye kadar ocakta tutuyoruz.
Ocaktan aldigimiz yemegimize dereotu ilave edip ilininca servis ediyoruz.
Afiyet olsun...



4 yorum:

  1. ÇOK SAĞLIKLIYMIŞ HİÇ PİŞİRMEDİM DENEMEK LAZIM AFİYET OLSUN...ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. ne güzel görünüyor :) keşke hergün sebze yesek fit olsak ama nerdeee

    YanıtlaSil
  3. Sevmeye çalıştığım bir lezzet

    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar.
    Feradem Uyku Seti Tek Kişilik Ancora Ödüllü Yarışma düzenleyecek bloglar arıyoruz. bloğunuzda düzenleyeceğiniz etkinliğin hediyesi sponsor tarafından karşılanacaktır. siz de bloğunuzda etkinlik düzenlemek isterseniz yorumda kullandıgımız adresten detaylara ulaşabilirsiniz. Bekliyoruz

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)