21 Mayıs 2010 Cuma

Bulgar Ekmegi(Lavantin'den)

 Bu tarifi blogumuzu ilk açtigim zamanlar yapip resimlemisim vede unutulmus bir kosede.
Bulgar ekmegi   Lavantin arkadasimizin tariflerinin arasindan denediklerimden bir tanesi,butun tarifleri gerçekten çok basarili,insaAllah en kisa zamanda tekrar yeni tariflerini ve yazilarini bizimle paylasmaya baslar.

 Tarifini aynen aktariyorum, ayrintilara ve arkadasimizin diger tariflerine buradan bakabilirsiniz.


 Bulgar Ekmeği:
  • 200 gr. ılık süt
  • 1 büyük yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 çaykaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım yaş maya
  • 500 gr un
  • Katlara sürmek için yumuşak tereyağı
Yapılışı:
  • Süt, tereyağı, birbütün  yumurta ve ikınci yumurtanın yanlız beyazı, – sarısı üzerine sürülecek – maya, şeker,  tuz ve un  karıştırılarak hamur yoğurulurulup mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur dört bezeye bölünür.
  • Her parca tekrar dörde bölünerek 16 adet kücük beze elde edilir.
  • Dört tane beze teker teker tabak büyüklügünde açılarak yumuşak tereyğı sürülür ve üst üste konularak sıkıca sarılır. ( Tereyağı ne çok fazla olacak ne de sürülmeyecek kadar az olacak.)
  • Diğer bezeler de dörtlü guruplar olarak ayni işleme tabi tutulur.
  • Ortam sıcaksa bezeleri 15 dak. kadar buzdolabında bekletin.
  • Hazırladığınız sarmaları 4-5  üçgen parçaya kesin.
  • Ortaboy bir tepsiyi yaglayın.
  • Sarmadan kestiğiniz parçaların uc kısımlsrını tepsinin ortasına  kesilen tarafları tepsiye temas edecek şekilde  resimde oldugu gibi dizin.
  • Kalan üçgenleri tepsinin bos yerlerine dizip yumurta sarısı sürün.
  • Bir süre tepside ikincimayalnma için bekletin ve 200 de kızarana kadar pişirin.
Mihriban

17 yorum:

  1. arkadaşım ellerine sağlık.
    harika bir görüntüsü var hemen denemem lazım:))
    pazar kahvaltısı içinmi denesem acaba?
    ama anlamadığım noktalar var nasıl üçgen kesiliyor birde sarmadan kestiğiniz parçalar demişsin bütün parçalar kesilmiyormu?

    bu arada yeni şablon çok güzel olmuş güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  2. canım harıka olmus bunlarr.bayıldım.ellerıne sağlık.göruntu sunum süper.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederim sevgili yemek yapalim :)pazar kahvaltisi için ideal bir tarif ;)

    Canim rulo yaptigimiz hamurumuzu verevine keserek uçgen sekil elde ediyoruz,alttaki link te farkli bir tarif var ama kesim seklini oradan gorebilirsin.

    http://elmasekeri.blogspot.com/2008/10/tarcinli-minik-crekler.html

    (Sarmadan kestiginiz uç kisimlari derken)

    Lavatin arkadasimiz hamur rulolarindan kesilen uç kisimlari demek istemis.

    insaAllah anlatimim açiklayici olmustur canim.

    YanıtlaSil
  4. Canim huhtesem görünüyor yaninada bir bardak cay .Ellerine saglik afiyetler olsun hayirli aksamlar canim.

    YanıtlaSil
  5. ALLAH razı olsun çok iyi anlatmışsın şimdi anladım,ve yapabilirim:))

    YanıtlaSil
  6. kocacım Bulgaristan göçmeni. kayınvalideciğime jest yapayım ben bunu :).
    Hediyelerimi görmek istermisiniz... buyrunnn

    YanıtlaSil
  7. Mihriban cığım,

    Yeni tema ile sayfan çok güzel olmuş, çok beğendim. Tarif de çok güzel,daha önce beni linklerine ekleyemediğini yazmıştın, şimdi dener misin? Sanırım yeni tema ile bu sorun çözülmüştür. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler canım, iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  9. sa.Mihribanım,yorumun için sağol çok içten yazılmış bende severim..sağolsun Dilekciğimin vesilesi ile tanışmış olduk sayfama ekliyorum,bu aralar isteksizlik var ara verdim hayırlısı..ellerine sağlık bizimde sevdiğimiz lezzetler birde kilo yapmasa değilmi?napalım sağlık olsun,kilo olmasın:)sevgiler..A.E.O

    YanıtlaSil
  10. AleykumSelam Ayfer ablacigim,
    tam yeni tanismisken ara verdiniz,neyse hayirlisi olsun, insaAllah en kisa zamanda tekrar donersiniz :)

    tuttum bu bunu, saglik olsun ama kilo olmasin :D :D

    Sizde Allah'a emanet olunuz.

    YanıtlaSil
  11. hmmmm sende bi pazar kahvaltisinda yemistik harikaydi emegine ellerine saglikk...

    YanıtlaSil
  12. Mihriban sayfan cok guzel olmus gercekten daha yemeklerde harika ellerine saglik

    YanıtlaSil
  13. bazen biz keşke yurt dışında olsaydık derken sizlerden semizotu gibi özlediğiniz lezzetleri duyuncada üzülüyoruz... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Ben de denemiştim bu ekmeği. Çok güzel oluyor!

    Ellerine sağlık,hayırlı pazarlar..

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, blogunuzu daha yeni kesfettim. Cok guzel tarifleriniz var. Bulgar ekmegi de nefis gorunuyor, denemek lazim.

    YanıtlaSil
  16. kokusu burnuma kadar geldi :)
    harika gorunuyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)