- 3 adet kemer patlican
- 250 gr. kiyma
- 2 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- Bir kaç dis sarimsak
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- tuz,karabiber,pulbiber
Oncelikle patlicanlari alacali soyuyoruz,iki parmak kalinliginda yuvarlak sekilde dilimliyoruz.
Kiymanin içine ezilmis sarimsaklari,salçayi ve istenilen miktardaki baharatlari ilave edip iyice yoguruyoruz.
Resimde goruldugu gibi bir patlican bir kiyma seklinde tepsiye diziyoruz,uzerine domates ve biberleri yerlestiriyoruz,bir kasik kadar tereyagini parçalara bolup yerlestiriyoruz,bir su bardagi suyun içine yeteri miktarda tuz ve karabiber ilave edip,patlicanlarin uzerine dokuyoruz.
200 derecelik firinda patlicanlar pisene kadar birakiyoruz.
Mihriban
hımmm yazın en sevdiğim yemeklerden biridir.
YanıtlaSilama biz tencerede ve bol domatesle yaparıv hiç su koymadan domatesin kendi suyuyla pişiriyoruz tadına doyum olmuyor,benim sayfamdaki tarifede bakabilirsin.
fırın yemeklerini çok severim bu yemeğin fırındaki halini ilk kez gördüm çok güzel görünüyor iyi fikir oldu.
ellerine sağlık
sevgili Mihriban kızartılmadığı için daha sağlıklı ve hafif bir patlıcan yemeği olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)
Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz
hobidünyam woman forum adına papaty68.blogspot.com
CANIM ELLERİNE SAĞLIK.ÇOK LEZETLİ GÖRÜNÜYOR.SANA ÖDÜL GÖNDERİYORUM.ALIRSAN SEVİNİRİM
YanıtlaSilhmmmm bas yemeklerimizden biridirr tadina doyum olmaz goruntusude sunumuda cok guzel olmus ellerine saglik
YanıtlaSilOooo Mihribanım fevkâlae bir görüntü.Ellerine sağlık canım arkadaşım.
YanıtlaSilyazımı hazırladım,yarın yayınlarım inşaallah.Muhabbetle kalın...
canlarım şablon değişmiş,çok ferah ve güzel olmuş .Yapabildiğinize çok sevindim.Güle güle kullanın inşaallah.
YanıtlaSilCumanız mübarek olsun,cümle günahlarınız af,dualarınız kabul olsun inşallah...
Tesekkur ederim Cahidecim,
YanıtlaSilsenin vesilenle sablon degistirmeyi ogrenmis oldum,
sanada hayirli bereketli cumalar olsun insaAllah...
Yeme de yanında yat dedikleri bu olsa gerek :)
YanıtlaSil