7 Mayıs 2010 Cuma

Roti de Dinde(Hindi Roti)

Birazcik aradan sonra yine buradayim :)...
 
Malzemeler:
  • 1 kg hindi roti
  • 2 adet sogan
  • Bir kaç dis sarimsak
  • Tane karabiber,kekik ve tuz

Garnitur için istenilen sebzeler,ben... kuskonmaz,yesil biber,kirmizibiber ve havuç kullandim.

Yapilisi:
Soganlarimizi irice dogruyoruz,roti tenceremize yerlestiriyoruz,soydugumuz sarimsaklari hindi rotinin iç kismina yerlestiriyoruz,tuzlayip tenceremize aliyoruz.Tane karabiber,kekik ve bir kasik tereyagimizida ilave ediyoruz,tencerenin kapagini kapatip firina veriyoruz,roti tenceresi yerine derin bir firin kabida olabilir eger kapakli bir kap degilse uzerini folyoyla kapatalimki rotimiz piserken kurumasin.
200 derecelik firinda pisirmeye birakiyoruz.




Sos için:
  • 2 yemek kasigi un
  • 2 buçuk su bardagi sut
  • Bir yemek kasigi tereyag veya biraz siviyag
  • 6 -7 adet mantar
  • Bir tatli kasigi tane yesilbiber konservesi(poivre vert)
  • kori(curyy),zerdeçal,muskat cevizi rendesi,
  • birazcik kuru veya taze dereotu
 Sosun yapilisi:
Oncelikle temizleyip yikadigimiz mantarlari ince bir sekilde dograyip çok az siviyaginda soteliyoruz.
Tenceremize yagimizi aliyoruz,unu ilave edip kavuruyoruz,hafif pembelesince sutu ekleyip hizlica karistiriyoruz,muhallebi kivamina gelince baharatlarimizi,tane yesilbiber konservesini vede mantari ekleyip bir
iki dakika daha ocakta tutalim,eger sosumuz koyulasacak olursa sut ilavesiyle biraz açalim.

 Sosumuzu tabagimiza aldigimiz hindi roti ve sebzelerimizle birlikte servis yapalim.
Afiyet olsun....
Mihriban

11 yorum:

  1. mihriban arkadaşım,harika görünüyor.hem göze hem mideye hitabediyor.

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. HARİKA BİR GÖRÜNTÜ ELLERİNİZE SAĞLIK,SELAM VE DUA İLE...

    YanıtlaSil
  3. hosgeldinnnnnn::::))))
    nefiss gorunuyor ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. BİZİM ICIN HERSEYE KATLANAN, HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN, DEGERI BICILEMEYEN DUNYANIN EN GUZEL ANNELERİNE … ANNELER GUNUNÜZ KUTLU OLSUN

    YanıtlaSil
  5. sa.Mihriban türküsünün,Mihriban ile tanışmama vesile oldu ne güzel,bir güzellikte Dilekciğim vesile oldu.. blog listeme ekliyorum yazışmak dileği ile..A.E.O

    YanıtlaSil
  6. Mihribancığım,
    ne kadar değişik ve güzel bir tarif,görüntü de çok güzel ve renkli,ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Tesekkurler sevgili Yemek Yapalim,Ozlem hanim ve canim ortagim :)

    Aleykumselam Ayfersultan,
    evet Dilek Hanim ablamiz vesile olmus oldu,
    sizde Allah'a emanet olun...

    Tesekkur ederim Hayatcemresi ablam :)

    YanıtlaSil
  8. Mihribancığım,
    Oktay usta bu gün programında çilekli dondurma yaptı,aynı ölçülere bir paket çiğ krema koydu ve beraber pişirdi,hem de bayağı pişirdi demek ki çiğ krema da kullanılabiliyormuş,vanilya da koydu.

    O şekilde de yapabilirsin,kıvamıda çok akışkandı,çileği de pişirip çekirdeklerini süzüp dondurmaya öyle ilave edeceğini söyledi ama ben sonunu izleyemedim,eğer izleme imkanı bulursan bir de onu izle derim,çilek koymadan sade istiyorsan öyle de yapabilirsin,kolay gelsin,deneyelim zararı yok bu şekilde en güzele ulaşırız inşaallah :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Mihrbanım görüşmeyeli iyisindir inşaallah?
    Çok değişik bir tarif bu.Adını ilk kez duyuyorum:) Ama görüntüsü harika ellerine sağlık canımsın...

    YanıtlaSil
  10. Hayatcemresi ablacim evet bende gordum ,insaAllah deneyecegim :)

    Hamd olsun cahidecim,bildigin gibi dikise devam ;)

    YanıtlaSil
  11. Hayırlı cumalar dilerim canlarım.Rabbim yar ve yardımcınız olsun...

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)