- 2 su bardagi irmik
- 1 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi toz seker
- 1 paket vanilya ve 1,5 paket kabartma tozu
- 3 su bardagi toz seker
- 2 su bardagi su ve limon suyu
3 su bardagi seker ile 2 su bardagi suyu kaynayana kadar arada bir karistirip yaklasik 10 dk kaynamaya birakiyoruz limon suyunu ilave edip sogumaya birakiyoruz. Irmik,seker,yogurt,vanilya ve kabartma tozunu iyice karistirip yaglanmis tepsiye dokuyoruz.Onceden isitilmis 180° firinda iyice kizarincaya kadar pisiriyoruz.Firindan cikan sicak sambalimizin uzerine onceden hazirlanip sogutulmus serbetimizi ilave ediyoruz...Afiyet olsun
Fatma
Ellerinize saglik.... Nefis bir tatli olmus... Afiyetler olsun,.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik,gerçekten çok lezzetliydi :)
YanıtlaSilhadi bakalim tatile gitmeden tariflerini sirala, 1 ay boyunca hersey bana kalacak nasil olsa :):):)
Merhaba,
YanıtlaSilŞam tatlı en sevdiğim tatlılardan biridir, çocukluğumuzda tatlılar şimdiki gibi çok çeşitli değilken ve sokak satıcılarına güvenilirken ince bir kağıt şeride sarılmış şambaliyi alıp afiyetle yerdik.Tarif, yapımı ve malzemeleriyle çok pratik görünüyor, denemeye değer, ellerinize sağlık,sevgilerimle...
offf görüntü süper eminim tadıda öyledir, nasılda güzel kızarmışlar mübarek:) Elcazına sağlık Mihribancım şifalar olsun.
YanıtlaSilBende Mine gibi çocukluğumdaki tadına doyamadığım şambaliyi hatırladım, sokak sokak tatlıcı amcayı arardım :)
Görüntü muhteşem mutlaka tadıda öyledir.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSil