18 Mayıs 2010 Salı

Yayla Çorbasi...

Yayla çorbasi herkesin bildigi bir tariftir muhakkak, normalde pirinçle pisirilir,eger yemegimizin yaninda pilavimiz varsa ben sehriyeyle pisirmeyi tercih ediyorum.
Kisaca nasil yaptigimi anlatayim,
1 çay bardagi kuskus sehriyemizi tenceye aliyoruz su ilavesiyle makarna haslar gibi pisiriyoruz.
Diger yandan 2 yemek kasigi un,4 yemek kasigi yogurt ve bir butun yumurtayi iyice çirpiyoruz,pisen sehriyelerimizin uzerine ilave edip hizlica karistiriyoruz,çorbanin kivamini ve tuzunu ayarlayip iki uç dakika karistirarak kaynatip,ocaktan aliyoruz.Uzerine tereyag ve nane yakiyoruz.
Afiyet olsun.
Mihriban

2 yorum:

  1. hıııııımmmm bayılırım yayla çorbasına ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)