13 Şubat 2013 Çarşamba

Katmer Pogaça...

Hayirli,bereketli ve guzel bir gun olmasi dilegiyle..
Bugunku tarifimiz çay sofralarinda vazgeçemedigimiz hamur islerinden,katmer pogaça..


Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • 20 gr yaşmaya veya 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatli kaşığı tuz
  • 1 tatli kaşığı tozşeker
  • Aldığı kadar un 
  • Uzeri için susam
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir


Yapilisi:
 Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı , un ve instant maya ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoguralim
.Hamurumuzun mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayıralim. 
Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde surelim. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayalim. 
En üsttekine yağ surmuyoruz.
Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar  açalim. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sariyoruz. 
30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı surelim ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Kaynak:Mutfak Guncesi...


6 yorum:

  1. elıne sağlık cok guzel olmus kat kat

    YanıtlaSil
  2. mmmm miss

    eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor :) ben normal şekilde ki poğacağı eğriş büğrüş yapıyorum bunu nasıl yapardım :)merak ediyorum

    YanıtlaSil
  4. hımmm.çok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. MasAllah ablam muhtesem görünüyor
    elimi uzatasim var ekrana
    ellerine saglik yiyenlere sifa ola
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık mis gibi görünüyorlar

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)