2 Aralık 2009 Çarşamba
Portakalli Islak Kek...
Malzemeler :
Kek icin :
• 3 adet yumurta
• 1 su bardagi sut
• 1 su bardagi siviyag
• 1 su bardagi toz seker
• 2 su bardagi un
• 1 paket kabartma tozu
• 2 adet portakal kabugu rendesi
Sos Icin :
• 1 su bardagi portakal suyu
• 1 su bardagi toz seker
• Yarim cay bardagi siviyag
Yapilisi :
Yumurtalarla sekerimizi kopurene kadar cirpiyoruz,sonra siviyagi,sutu,ince rendelenmis portakal kabugunu koyup karistiriyoruz,daha sonra elenmis unumuzla kabartma tozunu ilave edip ,yaglanip unlanmis tepsimizde onceden isitilmis 180°firinda pisiriyoruz.
Diger tarafta pismeye yakin sos icin portakal suyunu,yagi ve sekeri karistirip bir tasim kaynatiyoruz.
Firindan cikardigimiz kekin ilk sicakligi ciktiktan sonra,sicak sosumuzu dokup dilimliyoruz(kekte sosta kaynar degil sicak olmali)Arzuya gore hindistan cevizi,yesil fistik,ceviz veya kremsanti ile susleyip servis yapiyoruz..
Etiketler:
Kekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
aman da aman,neler yapmis benim ortagim,
YanıtlaSilniye yemedik biz senin bu kekinden heee,hesap ver bakalim :) :)
ellerine saglik olsun fatoscum,çok nefis gorunuyor...
Portakal kokusuna bayılırım,herşeye yakışır ellerine sağlık canımsın....
YanıtlaSilportakal mevsimini bekliyorum bende denemek için ellerine sağlık
YanıtlaSilYengecim,Cahide abla,Dilek hanim hepinize tesekkur ederim..Keki dun aksam yaptim gercekten cok lezzetli oldu yogun portakal aromasiyla yumusacik islak bir kek sizlerinde sevecegini dusundum ve hemen paylasmak istedim...
YanıtlaSil