Bu yemek bu ismi herhalde arnavut vatandaslar boyle yaptigindan dolayi aldi !!
hiç bir fikrim yok aslinda,
ama lezzetini sorarsaniz muhtesem oluyor ;)
Malzemeler:
- 1 adet koyun karacigeri
- Yarim su bardagi un
- Cigerleri kizartmak için siviyag
- Tuz,pulbiber
- maydanoz
- sogan
- pul biber,tuz,sumak eksisi veya limon
Cigerin zarini soyup,findik buyuklugunde kup kup dogranir,
iyice yikanir suyunun tamamen suzulmesi saglanir,kagit havlu uzerine alinip kalan islaklikta giderilir,
cigerleri once bol una bulayin ardindan uzerindeki fazla unun dokulmesi için silkeleyin,tavada isinan yagin içine birer avuç atarak yaklasik bir iki dakika pisirdikten sonra delikli kepçeyle yagini suzerek bir kaba alin,
pisirme islemi bittikten sonra,tuzunu pulbiberini ekleyin,servis yapmadan once agzi kapali olarak bes on dakika dinledirin.
Sogan Piyazinin yapilisi:
soganlari yarim ay seklinde ince ince dograyip tuzla biraz ovalim,diger yanda maydanozlari ince bir sekilde kiyalim,soganlarin uzerine alalim,pulbiberini ve sumagi ilave edip harmanlayalim.
Dinlenen cigerlerimizle birlikte servis edelim,yanindada bulgur pilavini unutmayalim :)
Afiyet olsun...
Geçen televizyonda görüp yapayım demiştim ama kısmet olmadı henüz.Çokta nefis görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilArnavut ciğeri hakikaten muhteşem görünüyor Elcağına sağlık.Mutlu bir hafta dileğiyle.
YanıtlaSilOrtagim saolsun bayramda yedirdi bu nefis arnavut cigerini bize cok lezzetliydi ellerine saglik...
YanıtlaSil