Evet Kurban Bayrami yaklasirken tatli tarifleri vermeye baslayalim dedim ortagima(fatos'a)
Fatos benim blog ortagim oluyor,bu blogu beraber yurutecegiz insaAllah,
hakkimizda bolumunu henuz yazmadigimiz için tabiki taninmiyoruz daha, insaAllah en kisa zamanda tanitiriz kendimizi.
Gelelim simdi fincanda tel kadayif tatlimiza,çok sevdigim vede ikrami kolay olan bir tatlidir kendileri :)
Malzemeler:
- 500 gr kadayıf
- 250 gr tereyağı veya bir paket margarin,
- 4 bardak şeker,
- 3 bardak su,
- 1 kaşık limon suyu,
- ağzı yayvan kahve fincani ve kadayifin arasina koymak için ceviz,findik veya antep fistigi(ben ceviz kullandim)
Yapilisi:
1. Şeker, su ile kaynatılır, üzerine bir kaşık limon suyu dökülür. Köpüğü alınır. Ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır.
2. Kadayıf derin bir kaba konur, elle ayrılır, koparılır, üzerine eritilmiş ılık yağ dökülür. Yağla kadayıflar iyice didikleyip ovulur. Böylece yağ kadayıfa yedirilir.
3. Yağlanmış bir tepsi hazırlanır.
4. Bir fincan içerisine kadayıftan bir parça alınır. Parmak uçları ile fincandaki kadayıflar bastırılır, ,arasina ceviz veya istediginiz herhangi içten konulur,tekrar bir parça kadayif konarak ,iyice sıkıştırılır, iki parmak ucuyla kaydırılarak kubbe halini alır. Yağlanmış tepsiye yavaşça konur, aralıksız olarak fincandan çıkan kadayıflar tepsiye sıralanır.
5. Tepsi fırına verilir, üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur.
6. Fırından çıkarılan kadayıflar üzerine bir kepçe ile soğutulmuş şurup gezdirilir, tepsinin üzeri kapatılarak şekeri çektirilir.
1. Şeker, su ile kaynatılır, üzerine bir kaşık limon suyu dökülür. Köpüğü alınır. Ocaktan indirilir, soğumaya bırakılır.
2. Kadayıf derin bir kaba konur, elle ayrılır, koparılır, üzerine eritilmiş ılık yağ dökülür. Yağla kadayıflar iyice didikleyip ovulur. Böylece yağ kadayıfa yedirilir.
3. Yağlanmış bir tepsi hazırlanır.
4. Bir fincan içerisine kadayıftan bir parça alınır. Parmak uçları ile fincandaki kadayıflar bastırılır, ,arasina ceviz veya istediginiz herhangi içten konulur,tekrar bir parça kadayif konarak ,iyice sıkıştırılır, iki parmak ucuyla kaydırılarak kubbe halini alır. Yağlanmış tepsiye yavaşça konur, aralıksız olarak fincandan çıkan kadayıflar tepsiye sıralanır.
5. Tepsi fırına verilir, üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur.
6. Fırından çıkarılan kadayıflar üzerine bir kepçe ile soğutulmuş şurup gezdirilir, tepsinin üzeri kapatılarak şekeri çektirilir.
Bayramlarin vazgecilmez tatlisidir kadayif sevmeyen yoktur bence,buda kadayifin bambaska bir lezzetli hali ellerine saglik ortagim cok guzel gorunuyorlar
YanıtlaSilMihribancığım bu tatlı bayram için çok güzel olur.Görüntüde harika ellerine sağlık canım...
YanıtlaSil