tabiki yaninda cacik veya yesil salata ilavesi ile.
Malzemeler:
- 1 bütün tavuk (fazla büyük olmasın)
- 3 su bardağı pirinç
- Yarim kilo havuç(havucunun bol olmasini isterseniz 1 kiloya yakin kullanabilirsiniz)
- 1 adet orta boy sogan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3.5 veya 4 su bardağı tavuk suyu(pirincinizin cinsine bagli)
- 2 tatlı kaşığı tuz
Yapilisi:
- Tavuğun derisini tamamen temizleyin(bu islem istege bagli tabiki). Tencereye alıp üzerlerine çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle haşlayin. Pişmesine yakın bir tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- Tavuk haşlanırken pirinci yıkayıp, sıcak suyla 30-60 dak. ıslatın.
- Tavuk haşlandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağını tencereye alın. pirincin suyunu süzüp tencereye ilave edin. Pirinçler şeffaflaşana kadar - 5 - 10 dak- kavurun. Tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip kaynama noktasına gelene kadar harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav pişerken eti kemiklerinden ayırıp didikleyin.
- Havuçlari soyup,julyen seklinde dograyin,teflon tavaya alip uzerine bir yemek kasigi siviyag ve bir tutam tuz ilave ederek havuçlar hafif olene kadar pisiriyoruz(biraz diri kalmalarina dikkat edelim)
- Soganida yemeklik dograyip,çok az siviyagda onuda kavuralim,
- Simdi pilavin birlesme asamasina geldik,bu asamada genis bir kaba ihtiyacimiz var,once tavuklari onun uzerine havuçlari ve sogani en son pilavi uzerlerine ilave ederek guzelce karistiriyoruz,agzi kapali olarak bir muddet dinledirdikten sonra afiyetle yiyoruz.
Yazar cok tesekkurler...
YanıtlaSilSelamlar Burcu
aman allahim acem pilavi bile var :) ben biraz daha gezeyim icli koftemizide bulayim bu blogta :) vardir degil mi? :) buldugum an yorumu aticam ;)
YanıtlaSilAyy ne guzel oluyormus bir hemsehriyle karsilasmak buralarda :)
YanıtlaSilSen birde o heycani bana sor :)
YanıtlaSilbacım bu senın anlatıgın la evde tencere kalmaz hepsi kirlenir
YanıtlaSilbacım bu senın verdıgım yemek tarıfınde tencerelerın hepsi kirlenir
YanıtlaSil