6 Kasım 2009 Cuma

Karniyarik...


Malzemeler:
  • 6 adet kucuk boy patlican
  • 200 gr kiyma
  • 1 adet sogan
  • 1 adet yesil sivri biber
  • 1 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 4 kasik zeytinyagi
  • 2 kasik domates salcasi
  • Kirmizi pul biber,karabiber ve tuz
  • Kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
       Patlicanlarin sap kisimlarini keserek alacali soyuyoruz.Uste gelecek kisimlarini boyuna derince ciziyoruz,sonra tuzlu suda bisure bekletiyoruz.Yikayip kuruladiktan sonra ,patlicanlarimizi kizartiyoruz,kizaran patlicanlari firin kabimiza aliyoruz.
       Diger tarafta kiymayi dort kasik zeytinyagi ile kavuruyoruz,birkac dk kavrulduktan sonra yemeklik dogranmis sogani,biraz daha kavrulduktan sonra yesil biberi,birkac dk sonra kabugu soyulup kup kup dogranmis domatesi , ince incedogranmis maydanozu,pul biberi,karabiberi ve tuzunu ilave ediyoruz.
        Patlicanlarimizin kestigimiz yerden icini acarak kiymali harctan koyuyoruz(isterseniz uzerine domates ve biberden sus yapabilirsiniz)Bir bardak sicak suda iki kasik domates salcasini eriterek uzerine dokuyoruz.220°firinda 15 dk pisiriyoruz.

5 yorum:

  1. Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben K.Maraş`tan Nihal herşey çok güzel ellerinize sağlık Mihriban ve Fatma ortaklar sizi tebrik ediyorum,selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Mihriban her zamanki gibi harika ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. mihriban ben gul gercekten harika bu yukardaki adsiz da benim

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)