5 Kasım 2009 Perşembe

Balparmak Tatlisi...


Malzemeler :

• 2 yumurta
• 1 paket margarin
• Yarim bardak tozseker
• 1 buçuk paket kabartma tozu
• 4 buçuk su bardagi un
• 1 kase irmik

Serbeti için :

• 3 buçuk su bardagi seker
• 3 buçuk su bardagi su
• 1 yemek kasigi limon suyu

Yapilisi :
Once serbetimizi hazirlayip sogumaya birakalim.

Daha sonar,oda sicakliginda yumusamis margarini,yumurtayi ve sekeri iyice yoguralim,un ve kabartma tozunu ekleyerek ozlu bir hamur elde edelim.

Hamurdan parmak incelinde 5er cm lik çubuklar yapalim,daha sonra irmigin içide yuvarlayarak yaglanmis tepsimize dizelim.Onceden isitilmis 190° firinda pemlesinceye kadar pisirelim.Firindan çikar çikmaz onceden hazirlayip soguttugumuz serbeti uzerine dokelim

7 yorum:

  1. Ellerine saglik ortak çok guzel gorunuyorlar ;)

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim ortak:)))

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık çok leziz görünüyor...Selamlar....

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık canım çok güzel görünüyor bende isterim ablacım benimmmm

    YanıtlaSil
  5. tesekkur ederim canimmmm:))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba..

    Bu tatlı heryerde önüme çıkıyor denemeden olmıyacak sanırım..:)

    Ellerinize sağlık sizlerede hayırlı cumalar selam ve dua ile..

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)