21 Kasım 2009 Cumartesi

Mantar Güveç...


 

Malzemeler:
 
  •  500gr mantar
  • 1 adet kuru sogan
  • 3 dis sarimsak
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivribiber
  • 2 adet defne yapragi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Siviyag
  • Uzerine rendelenmis kasar peyniri
Yapilisi:

Kuru sogani,sarimsagi soyup ince ince dograyip tavamizin içerisine yarim çay bardagi kadar siviyag koyup ocaga aliyoruz.Mantarlarimiz buyukse dorde,kuçukse iki parçaya kesip tavaya aliyoruz.
Yesilbiberleri yikayip çekirdeklerini çikariyoruz,domateslerin kabuklarini soyup mantarlarin boyunda dogruyoruz.Mantarlarimiz kavrulmaya baslayinca biberleri ilave ediyoruz.Biraz kavrulduktan sonra domatesi ve hemen ardindan tuzu,karabiberi ilave edip kisa sureli kavuruyoruz.
Buradan porsiyonluk veya istediginiz güvecin içerisine mantarli harcimizi ve defne yapraklarini alip uzerine rendelenmis kasar serpiyoruz.Onceden isitilmis 180 derecelik firinda 10 dakika pisiriyoruz.

7 yorum:

  1. mantar ve güveç misafir kabul mu eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. buyrun buyrun efendim ne demek,
    her daim bekleriz :)

    YanıtlaSil
  3. Cok nefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. hımm enfes bir görüntü ellerin dert görmesin canım...
    ben adres değişikliği yaptım.Eski adresi yenisiyle değiştirirsen sevinirim.Bende seni ekliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Tesekkur ederim Cahide Abla,
    hemen degistiriyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik Miriban...

    Bu tür mantar yemeklerini gördügümde hep cok begenirim ama is denemeye gelince hic denemedim.

    Tadi nasil oluyor acaba?

    Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  7. Canım bu yemeği kısık ateşte büyük güveçte yapmalı, güvecin tadı da siner süper olur ellerine sağlık misafirler için harika bir sunum ve lezzet..

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)