Aslinda bu pilav biraz kendimce bir buryan pilavi oldu.Tarifinde bir takim degisiklikler yaptim Insallah begenirsiniz...:)
Malzemeler:
- 4 adet tavuk budu
- 1 bucuk su bardagi pirinc
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet yesil biber
- 1 adet domates
- 2 kasik tereyagi
- tuz istege gore karabiber
Yapilisi:Oncelikle pirincimize tuz atarak sicak suda isliyoruz.Butlarimizi yikayip(ben derisini cikartmayi tercih ediyorum)tenceremizde haslamaya aliyoruz.Daha sonra tenceremizde tereyagi ile yemeklik dogradigimiz sogani soteliyoruz,ardindan yemeklik dogradigimiz biberi ve daha sonra kucuk kucuk dogradigimiz domatesimizi ilave edip bi miktar daha sotelemeye devam ediyoruz.Ve daha sonra yikayip suzdugumuz pirincimizi ve tuzunu ilave edip pirincler seffaflasincaya kadar kavuruyoruz.Kavrulan pirincimizin uzerine 1 bardak sicak su ilave edip pirincler suyunu cekene kadar pisiriyoruz.Pisen pilavimizi firin kabimiza alip uzerlerine hasladigimiz butlari diziyoruz ,istege bagli olarak karabiber ilave edebilirsiniz ve yaklasik 2 su bardagi tavuk suyundan uzerine gezdirip firinda pilavimiz suyunu cekene kadar pisiriyoruz...
Afiyet olsun
(fatma)
Fatma'cım ellerine sağlık canım benim.Enfes bir görüntü olmuş...
YanıtlaSilEllerine saglik canim,
YanıtlaSilyakinda yeriz degilmi aynisindan ;)
Tesekkur ederim Cahide ablacim...
YanıtlaSilYencecimm ben sana hemen yaparimm....
Tam da rejime niyetlenmişken..:(
YanıtlaSilEllerinize sağlık sevgiler
Sevgili Mihriban ve Fatma kardeşler,
YanıtlaSilBloğunuza Sarmaşık Eczanesi Handenur'daki yorumlarınızdan esinlenerek geldim. Güzel bir bloğunuz var, izleyici listenize katılmak istedim ama "izle" butonu eklememişsiniz. Ben de doğal yöntemlerle google'den izlemeye başladım :) Bundan böyle takipçinizim inş. Pilavınız da çok güzel görünüyor ayrıca, ellerinize sağlık. Sevgiler. (urfatutkunu.blogcu.com)