27 Ocak 2010 Çarşamba

Volkan Kurabiye...


Malzemeler:
  • 250 gr Tereyag
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kasigi ince çekilmis badem
  • Yarim çay kasigi tuz
  • Yarim su bardagi toz seker
  • 2 paket vanilya
  • 3-3,5 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabugu rendesi
  • visne reçeli veya istediginiz herhangi bir reçel
Yapilisi:
Yumurta ve oda sicakliginda yumusamis olan tereyagimizi mikserle 5 dk çirpiyoruz.Uzerine badem,tuz,seker ve vanilyayi  ilave edip karistiriyoruz.Un,kabartma tozu ve limon kabugu rendesinide ekleyip yoguruyoruz.

Hamurumuzu ikiye boluyoruz.Her ikisinide yagli kagit arasinda 2mm kalinliginda açip,buz dolabinda 1 saat dinlendiriyoruz.

Tirtikli yuvarlak kalipla hamurlarimizi kesip,yarisini firin tepsisine diziyoruz.Uzerlerine birer çay kasigi reçel koyuyoruz.
Kalan hamurlarin uzerine çarpi atip ve uzerlerine kapatiyoruz.
Daha kuçuk bir kalipla yapisacak sekilde uzerlerine bastiriyoruz,180°C'deki firinda15-20 dakika pisiriyoruz.

Mihriban


7 yorum:

  1. denemeye cesaret edemediğim kurabiyelerden biridir, ya şekli tutturamazsam diye :) maşallah seninki ne kadar muntazam olmuş Mihriban,

    yalnız kafama takıldı, hamuru açtıktan sonra dolapta dinlendir demişsin, sen bunu nasıl başardın dolaba nasıl koydun öyle :)) aslında çok mantıklı çünkü bu hamurlar genelde çok hassas dağılmaya meyilli oluyorlar ve şekil vereyim kaldırıp tepsiye koyayım derken dağılabiliyor çok, dolaba koymak çok güzel bir fikir..

    bir de üst katını koyduktan sonra küçük bir kapakla bastırmışsın sanırım öyle mi, içinin hafif dışına çıkması için böyle yapmak gerekiyor sanırım.

    bunu da senin sayende deneyeceğim galiba yakın zamanda, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. bence denemeye değer harika görünüyor ellerine sağlık selam

    YanıtlaSil
  3. handenur'cum, hamur yagli kagit arasinda açiliyor zaten,bende kagittan ayirmadan buzdolabina oylece kaldirdim,
    muhakkak buzdolabinda bekletilmesi gerekiyor yoksa sekil vermesi zor oluyor,

    evet uzerine bir kapakla hafifçe bastirdim,normalde içindeki reçelin disariya tasmasi gerekiyormus!!! benim reçel biraz marmelat vari birsey olunca içinde oylece kaliverdi :)iyide oldu hani...
    içindeki badem ve limon kabugu çok hos bir tad veriyor denemeni tavsiye ederim canim ;)

    Dilek hanim ablacim çok tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  4. Yine harika bir lezzeti paylaşmışsın canım ellerin dert görmesin.handenur'un dediği gibi bende denemedim hiç.inşaallah birgün senin tarifinle denerim.Allah'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  5. hani açılmış hamuru dolapta koyacak yer biraz zor ayarlanır ondan dedim öyle :) yoksa hakikaten yumuşak hamuru şekillendirmek işkance, biz şu zencefilli kurabiyeleri yapana kadar neler çektik bir bilsen:))
    yapılacaklarıma not alıyorum, biraz kurabiyeyi özleyelim de yapayım sonra inşallah:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik olsun yengecimmmm tadini biliyorum daha once yedim sende fotorafida super olmus tadi gibi

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel bir fikir. Ilk kez goruyorum bu kurabiyeyi. Ellerine saglik. Gorunum super.

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)