18 Ocak 2010 Pazartesi

Ispanakli Canak Kofte...

Oktay Usta 'dan.....
          Malzemeler Kofte icin :
  • 500gr kiyma
  • 1 adet kuru sogan
  • 1 adet yumurta
  • 1 cay bardagi galeta unu
  • tuz,karabiber,kimyon ,kekik
Ic harci icin :
  • 500gr ispanak
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 dis sarmisak
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • 1 cay bardagi rendelenmis kasar peyniri
  • Siviyag,tuz ,karabiber
Yapilisi:
Karistirma kabimiza kiymamizi alip uzerine sogani rendeliyoruz.Yumurtayi,galeta ununu,kimyonu,karabiberi,kekigi ve tuzunu ilave edip yoguruyoruz.Kofteden yumurta buyuklugunde parcalar alip yuvarliyoruz,yuvarladigimiz koftelerin icini cukurlastirip canak seklini veriyoruz .Yaglanmis firin tepsisinde onceden isitilmis 180°firinda pisiriyoruz.
  Diger tarafta tenceremizde yemeklik dogranmis sogani ve sarmisagi kavuruyoruz,biraz kavrulduktan sonra iyice yikayip dogradigimiz ispanagi,tuzunu,biberini ilave edip bir miktar daha kavuruyoruz.Firinda pisen koftelerimizi cikartip icine ispanakli harctan dolduruyoruz.Bir tavanin icerisine siviyag koyup salcamizi kavurup uzerine bir miktar su ilave ediyoruz,kaynayinca koftelerimizin uzerine dokup,uzerlerine kasar peyniri serpiyoruz.Tektar firina gonderiyoruz kasarlar eriyinceye kadar pisiriyoruz..Afiyet Olsun
( fatma)

7 yorum:

  1. ellerine saglik olsun canim,nefis gorunuyor...
    sen bu fotograf isini iyice çozdun haa :) :)

    YanıtlaSil
  2. size tırnak içinde "vaaoouuvv" diyorum süper fotoğraf ekrandan çıkıp ısırığıma yakalanacak sandım bir an :))

    hep duyarım da bir türlü nasip olmadı bu köfteyi denemek ne iyi yapmış da yapmışsın fatma bacı benim için de ye afiyet olsun emi :)

    ama bu mihriban bacıya söyle karnabahar brokoli lahana hepsini birden almış almasın yapmasın öyle yahu :)) ben de çok severim anlıyorum ama fazla olur bir haftada onun için..

    bu arada sizin kereviz yemeğini yapmaya niyetliydim, dayanamadım yine salatasını yaptım hihih :) olsun fotolardan doyuyorum ben vallahi şu bak yav.. canlı sanki..

    YanıtlaSil
  3. Bende garnitürlüsünü yapmıştım.Ispanaklısı da harika bir fikir.O kadar da şık duruyor ki ellerine sağlık Fatmacım.allah'a emanet ol...

    YanıtlaSil
  4. Cookk tesekkur ederim sizlerden boyle guzel yorumlar almak cook sevindiriyor beni
    Handenur'cum keske bana yakin otursaydin her fotorafini cektigim tabagi sana getirirdim:)))))
    Allah'a emanet olun sevgilerle

    YanıtlaSil
  5. oktay ustaninher tarifine bayilirim sende enfes yapmissin ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Allah razı olsun Fatma ama zaten kilo aldım bak pilatese başladım daha yeni zar zor böyle tekliflere de hayır diyemem sen bana iyilik yap en iyisi fazla yüz verme isterim yemeklerinden bak sonra sana da zararı olur bana da :))))))

    YanıtlaSil
  7. Süper görünüyor. Tam da acıktığım bir zamanda gördüm :) Ispanağa da köfteye de bayılırım. Ellerine sağlık. (urfatutkunu.blogcu.com)

    YanıtlaSil

Yorum ve onerileriniz bizim için çok degerli,çok tesekkurler :)