30 Ocak 2010 Cumartesi
Limonlu Kek...
Malzemeler :
• 3 yumurta
• 1,5 su bardagi seker
• 1 cay bardagi sut
• 1 su bardagi siviyag
• 2 adet limon
• 1 paket kabartma tozu
• Alabildigi kadar un
Yapilisi :
Kekimizi yapacagimiz kaba yumurtalarimizi kiriyoruz.Uzerine toz seker ilave edip mikserle iyice cirpiyoruz.Daha sonra uzerine siviyagi,sutu,limon kabugu rendesini,limonun suyunu ilave edip tahta kasik ile karistiriyoruz.Unumuzun icerisine kabartma tozunu koyup tel suzgec yardimiyla uzerine eliyoruz.Kivamini alana kadar un ilave ediyoruz. Yaglanmis ve unlanmis kek kalibimiza dokuyoruz.Onceden isitilmis 170°firinda pisiriyoruz…(pistikten sonra istege bagli olarak uzerine pudra sekeri serpebilirsiniz) Afiyet olsun
Fatma
28 Ocak 2010 Perşembe
Peynirli Pogaca
Bu pogacaciklarin basina gelenleri anlatmadan gecemeyecegim.Misafirim icin niyetlenip yaptigim pogacaciklarimi firina verdim tam guzelce kabarmisten su isiticisinin dugmesine kahve yapmak icin bastim veee sarteller atti,firinim bozuldu.Yari pismis pogacalari bir posete koydum artik pismez dedim(ne kadar ayip etmisim!) diger pismemis tepsi icin kahraman ortagim Mihriban'i aradim saolsun hemen geldi,pisirmek uzere eve goturdu.Posetteki ve tepsideki pogacalarimi bi guzel pisirmis sayesinde pogaca olabildiler....Cok tesekkur ediyorum :::)))
Malzemeler:
- 1,5 su bardagi sut
- 1 cay bardagi siviyag
- 250 gr tereyagi veya margarin
- 1 kibrit kutusu kadar yas maya
- 1 cay bardagi yogurt
- 1 adet yumurta
- 1 cay kasigi seker,yeterince tuz
- Aldigi kadar un
- Peynir ve maydanoz ic malzemesi icin
Yapilisi:
Sutumuzu ilistirip icine sekeri ve mayayi katarak kabarincaya kadar bekletiyoruz.Unumuzun ortasini havuz gibi acip,icine kabaran mayayi,oda sicakliginda bekleyen yagimizi,siviyagi,yumurtanin akini,tuzu ve yogurdu ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz.Mayalanmaya birakiyoruz.Daha sonra peynirle ince ince dogranmis maydanozu karistip ic malzemesini elde ediyoruz.Mayalanan hamurumuzdan yumurta buyuklugunde parcalar alip,icine peynirli icten koyarak sekilini verip uzerine yumurta sarisini Suruyoruz.susam ve corek otuyla renklendiriyoruz.Onceden isitilmis firinda pembelesinceye kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun
27 Ocak 2010 Çarşamba
Volkan Kurabiye...
Malzemeler:
- 250 gr Tereyag
- 1 yumurta
- 2 yemek kasigi ince çekilmis badem
- Yarim çay kasigi tuz
- Yarim su bardagi toz seker
- 2 paket vanilya
- 3-3,5 su bardagi un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabugu rendesi
- visne reçeli veya istediginiz herhangi bir reçel
Yumurta ve oda sicakliginda yumusamis olan tereyagimizi mikserle 5 dk çirpiyoruz.Uzerine badem,tuz,seker ve vanilyayi ilave edip karistiriyoruz.Un,kabartma tozu ve limon kabugu rendesinide ekleyip yoguruyoruz.
Hamurumuzu ikiye boluyoruz.Her ikisinide yagli kagit arasinda 2mm kalinliginda açip,buz dolabinda 1 saat dinlendiriyoruz.
Tirtikli yuvarlak kalipla hamurlarimizi kesip,yarisini firin tepsisine diziyoruz.Uzerlerine birer çay kasigi reçel koyuyoruz.
Kalan hamurlarin uzerine çarpi atip ve uzerlerine kapatiyoruz.
Daha kuçuk bir kalipla yapisacak sekilde uzerlerine bastiriyoruz,180°C'deki firinda15-20 dakika pisiriyoruz.
Mihriban
26 Ocak 2010 Salı
Sarimsakli Kofte,Fellah Koftesi veya Yalanci Kofte...
Bu koftenin bulundugum çevrede bir çok ismi var,herkes farkli yoreden olunca yemek isimleride haliyle degisiyor,ama lezzetine gelince hiç degismiyor.
Severek yenilen bir koftedir,bulgur olurda sevilmezmi ama degilmi :)
Malzemeler:
- 2 Su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 2-3 yemek kasigi sıvıyağ
- 1 yemek kaşigi domates salçası yada biber salcasi
- 3 tane rendelenmis domates
- 2 diş sarımsak
- maydanoz
- pul biber,tuz
Yapilisi:
Köftelik bulguru 2 su bardagi sicak su ile islatin.10 dakika dinlendirin,irmigide 1 su bardagi suyla islatin,bulgurun icine yumurtayi,irmigi ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra ara sira elinizi ıslatarak findik büyüklügünde yuvarlak şekiller verin ortasına parmagınızla bastırip unlanmıs bir tepsiye alin. Bir tencerede yeteri kadar su kaynatin köfteleri yumuşayana kadar haşlayin.Süzerek servis yapacaginiz kaba alin.Tavaya sivi yag ve rendelenmis domatesleri,ezilmiş sarımsağı salçayida alıp biraz kavurun, tuz, pulbiberi ilave edip baharatlandirin.Köftelerin üzerine dökerek karistirin.Üzerine ince kiyilmis maydonoz serperek servis yapin.
Mihriban
23 Ocak 2010 Cumartesi
Lahana Sarmasi...
Sevgili ortagim Fatma'nin oglu kuçuk bir operasyon geçirdi,bir muddet ugrayamayacak,buradan tekrar geçmis olsun diyorum oglusumuza...
Malzemeler:
- Bir adet orta boy lahana
- 300 gr. kiyma
- 2 su bardagi pirinç
- 2 adet sogan
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Zeytinyag
- Karabiber,pulbiber ve tuz
- 1 kasik domates salçasi
- bir kasik tereyag
Oncelikle lahanalarimizi yapraklara ayirip,iki uç dakika hasliyoruz, hemen soguk su dolu bir kaba alalimki sicagiyla daha fazla yumusamasinlar.
Diger yandan malzemelerimizi karistirip iç harcimizi hazirliyoruz.
Lahana yapraklarinin kalin damarli kisimlarini kesip,sarmak için uygun boyutlara getiriyoruz.
Sardigimiz lahanalari,tenceremize diziyoruz,uzerine salça ve tereyagla hazirladigimiz sosu dokuyoruz,sarmalarimizin uzerini geçecek kadar sicak su ilave ediyoruz uzerine sarma tasi veya duz bir tabak koyuyoruz.
Tenceremiz kaynamaya baslayinca ocagi kisiyoruz,yarim saat pisiriyoruz,kontrol edip eger pismemisse 5 veya 10 dakika daha pisiriyoruz.
Sonrasindada afiyet olsun diyoruz :)
Mihriban
20 Ocak 2010 Çarşamba
Supangle....
Malzemeler:
- 1 lt sut
- 1 su bardagi un
- 1 su bardagi seker
- 3 kasik kakao
- 2 yemek kasigi margarin veya tereyagi
- 50 gr bitter cikolata
Yapilisi:
Bir tencereye soguk sutu,sekeri,unu ve kakaoyu koyup cirpma teliyle kisik ateste devamli karistirarak kaynatiyoruz.Kaynadiktan sonra 2 kasik yagimizi koyup ocaktan aliyoruz. Ilk sicakligi ciktiktan sonra cikolatamizi ilave edip mikserle birkac dk karistiyoruz.Kaselerimize alip soguttuktan sonra servis ediyoruz...Afiyet olsun
Fatma
19 Ocak 2010 Salı
Künefeee...
En sevilen tatlidir kunefe bizde...
Baska hiç birsey yazmiyorum,bunu gorunce bizimkilerin soyleyeceklerini tahmin ediyorum :) Yengeeeeeee bizden habersiz nasil yaparda yersin... diye :):)
Verecegim olçuler 24 cm.lik teflon tava içindir!!!
Malzemeler:
- 250 gr. Kadayif
- 100 gr.Tereyag
- 250 gr. Mozzeralla peyniri (Turkiyede yasayanlar dil peyniri kullanabilirler)
- Kunefe yapilacak kapa surmek için tereyag ve iki yemek kasigi kadar uzum pekmezi
- uzeri için çekilmis antepfistigi
- 1 buçuk su bardagi seker
- 1 buçuk su bardagi su
- bir kaç damla limon
Oncelikle serbetimizi hazirlayip bir kenara aliyoruz,çok sicak degil ama ilikta olmasin.
Kadayiflarimizi bicak yardimiyla dogruyoruz,erittigimiz ilik yagimizla birlikte iyice didikliyoruz,kunefeyi pisirecegimiz kaba tereyagimizi vede uzum pekmezini bolca suruyoruz,kadayiflarimizin yarisini bastirarak yerlestiriyoruz,peynirimizi ufalayip uzerine ilave ediyoruz,kalan kadayiflarimizida koyup duz bir tabak yardimiyla iyice bastirarak duzluyoruz.
Ocagimiza alip kisik ateste kizarana kadar basinda bekliyoruz :) kizaran kunefemizi bir tepsi veya tabak yardimiyla ters çevirip diger tarafininda kizarmasini sagliyoruz.
Kizarma islemi bitince hemen serbetini dokup,sicak olarak afiyetle yiyoruz...
Mihriban
18 Ocak 2010 Pazartesi
Ispanakli Canak Kofte...
Oktay Usta 'dan.....
Malzemeler Kofte icin :
Karistirma kabimiza kiymamizi alip uzerine sogani rendeliyoruz.Yumurtayi,galeta ununu,kimyonu,karabiberi,kekigi ve tuzunu ilave edip yoguruyoruz.Kofteden yumurta buyuklugunde parcalar alip yuvarliyoruz,yuvarladigimiz koftelerin icini cukurlastirip canak seklini veriyoruz .Yaglanmis firin tepsisinde onceden isitilmis 180°firinda pisiriyoruz.
Diger tarafta tenceremizde yemeklik dogranmis sogani ve sarmisagi kavuruyoruz,biraz kavrulduktan sonra iyice yikayip dogradigimiz ispanagi,tuzunu,biberini ilave edip bir miktar daha kavuruyoruz.Firinda pisen koftelerimizi cikartip icine ispanakli harctan dolduruyoruz.Bir tavanin icerisine siviyag koyup salcamizi kavurup uzerine bir miktar su ilave ediyoruz,kaynayinca koftelerimizin uzerine dokup,uzerlerine kasar peyniri serpiyoruz.Tektar firina gonderiyoruz kasarlar eriyinceye kadar pisiriyoruz..Afiyet Olsun
( fatma)
Malzemeler Kofte icin :
- 500gr kiyma
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet yumurta
- 1 cay bardagi galeta unu
- tuz,karabiber,kimyon ,kekik
- 500gr ispanak
- 1 adet kuru sogan
- 2 dis sarmisak
- 1 corba kasigi domates salcasi
- 1 cay bardagi rendelenmis kasar peyniri
- Siviyag,tuz ,karabiber
Karistirma kabimiza kiymamizi alip uzerine sogani rendeliyoruz.Yumurtayi,galeta ununu,kimyonu,karabiberi,kekigi ve tuzunu ilave edip yoguruyoruz.Kofteden yumurta buyuklugunde parcalar alip yuvarliyoruz,yuvarladigimiz koftelerin icini cukurlastirip canak seklini veriyoruz .Yaglanmis firin tepsisinde onceden isitilmis 180°firinda pisiriyoruz.
Diger tarafta tenceremizde yemeklik dogranmis sogani ve sarmisagi kavuruyoruz,biraz kavrulduktan sonra iyice yikayip dogradigimiz ispanagi,tuzunu,biberini ilave edip bir miktar daha kavuruyoruz.Firinda pisen koftelerimizi cikartip icine ispanakli harctan dolduruyoruz.Bir tavanin icerisine siviyag koyup salcamizi kavurup uzerine bir miktar su ilave ediyoruz,kaynayinca koftelerimizin uzerine dokup,uzerlerine kasar peyniri serpiyoruz.Tektar firina gonderiyoruz kasarlar eriyinceye kadar pisiriyoruz..Afiyet Olsun
( fatma)
14 Ocak 2010 Perşembe
Bruxelles Lahanasi Corbasi...
Malzemeler:
- 8-10 adet brüksel lahanası
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 1 kaşık un
- 1 yumurta sarısı
- 2 bardak tavuk suyu
- 4-5 bardak su
- 3-4 dal kereviz yaprağı (ben maydanoz kullandim)
- Tuz , Karabiber
- Tencereye yağı alın. Soğanı rendeleyin ve kavurun. Soğan kavrulurken rendelenmiş olan patatesleri ve 4 parçaya bölünmüş lahanaları da ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ekleyerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Çorbayı bılendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Derin bir kaseye aldığınız yoğurt yumurta ve unu çırpın. Kaynamakta olan çorbadan 2-3 kepçe terbiyeye ilave edin. Daha sonra terbiyeyi çorbaya ilave ederek ince doğranmış kereviz yapraklarını da ekleyin ve 5-6 dk. kadar kaynatın.
- Çorbayı sıcak sıcak servis edin.
13 Ocak 2010 Çarşamba
Zeytinyagli Kereviz...
Malzemeler:
- 1 kilo kereviz
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay bardagi dondurulmus bezelye
- 1 adet sogan
- 1 tatli kasigi seker,tuz ve dere otu
- zeytinyag
Oncelikle kerevizlerimizi temizleyip kupler halinde veya biraz kalin julyen seklinde dograyip,kararmalarini onlemek için limonlu suya aliyoruz.
Havuçlari ve patateside ayni sekilde dograyip bir kenara aliyoruz.
Soganimizi yemeklik dogruyoruz,zeytinyagda biraz olduruyoruz, arkasindan havuçlarimizi ilave edip beraberce sotelemeye devam ediyoruz,bezelyesinide koyarak uzerlerine bir parmak geçecek sekilde su ilave ediyoruz,5-6 dakika kaynamaya birakiyoruz.kerevizi ve patatesi tencereye aliyoruz,sekerini ve tuzunu ilave edip kerevizler pisene kadar ocakta tutuyoruz.
Ocaktan alinca dereotunu ilave edip ilininca limonsuyuyla servis ediyoruz...
Kuçuk bir not:Zeytinyagli yemekler pisirdiginizin ertesi gunu dahada guzel oluyor :)
(mihriban)
11 Ocak 2010 Pazartesi
Ton Balikli Bugday Salatasi...
Malzemeler :
• 1 cay bardagi bugday
• 1 kutu(200gr) konserve ton baligi
• Yaklasik 1 cay bardagi haslanmis misir
• Bir tutam maydanoz
• Yeteri kadar mayonez ve tuz
Yapilisi :
Oncelikle bugdayimizi iyice yumusacincaya kadar hasliyoruz.Ton baligimizi catal yardimiyla iyice ezip mayonezle karistiriyoruz(ben kucuk bir kase kadar koydum)haslanan bugdayimizi soguk suya tutup iyice suzdukten sonra,bugdayimizi,misiri,dogranmis maydanozumuzu ve tuzunu ilave edip iyice karistirdiktan sonra servis tabagimiza aliyoruz.Afiyet olsun….
(fatma)
• 1 cay bardagi bugday
• 1 kutu(200gr) konserve ton baligi
• Yaklasik 1 cay bardagi haslanmis misir
• Bir tutam maydanoz
• Yeteri kadar mayonez ve tuz
Yapilisi :
Oncelikle bugdayimizi iyice yumusacincaya kadar hasliyoruz.Ton baligimizi catal yardimiyla iyice ezip mayonezle karistiriyoruz(ben kucuk bir kase kadar koydum)haslanan bugdayimizi soguk suya tutup iyice suzdukten sonra,bugdayimizi,misiri,dogranmis maydanozumuzu ve tuzunu ilave edip iyice karistirdiktan sonra servis tabagimiza aliyoruz.Afiyet olsun….
(fatma)
8 Ocak 2010 Cuma
Tavuklu Buryan Pilavi...
Aslinda bu pilav biraz kendimce bir buryan pilavi oldu.Tarifinde bir takim degisiklikler yaptim Insallah begenirsiniz...:)
Malzemeler:
- 4 adet tavuk budu
- 1 bucuk su bardagi pirinc
- 1 adet kuru sogan
- 1 adet yesil biber
- 1 adet domates
- 2 kasik tereyagi
- tuz istege gore karabiber
Afiyet olsun
(fatma)
7 Ocak 2010 Perşembe
ilk blog ödülümüz :) Shunshine Award
Eveeet ilk blog odulumuzude boylece almis olduk,tesekkurler Handenur'cum...Canim sonradan bende kendime çok guldum,cahilligimi hosgor :)
12 tane arkadasimiz olmadi henuz ama listemizde kim varsa bende onlara bu odulu yolluyorum,lutfen kabul buyurun arkadaslar :)
İki Çesit Pizza...
Hergun arkadaslarin ekledigi tariflere bakarak iç geçirmiyor degilim,ama dikis dikince pek vakit bulamiyorum,
bu aralar islerim sakinledi,insaAllah daha çok tarif eklerim artik.Bir suru resim bekliyor dosyada ama onlarin tariflerini yazip yayinlamakta çok buyuk bir ismis,hergun tarif ekleyen arkadaslara benden kocaamaan bir alkis...
Iki ayri pizza tarifimiz var bugun,ilerleyen gunlerde farkli çesitlerinide ekleyecegim insaAllah,mesela patlicanli!!!
simdi gelelim bugunku pizzalarimiza...
Birinci pizzamizin malzemeleri:
- 4 -5 adet mantar
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet kuçuk boy sogan
- arzuya gore sucuk,sosis veya pastirma
- rendelenmis kasar peyniri
- 1 adet ton baligi konservesi
- 1 çay bardagi haslanmis misir
- 1 çay bardagi çekirdeksiz zeytin
- 1adet kuçuk boy sogan
- 1 su bardagi sulandirilmis domates salçasi veya domates puresi
- 3-4 kasik zeytinyag
- kekik,pulbiber,tuz
Hamuru için:
- 2 su bardagi un(tepeleme)
- 1 tatli kasigi instant kuru maya
- tuz,su
Oncelikle hamurumuzu yoguruyoruz,iki esit parçaya ayirip,mayalanmaya birakiyoruz.
Pizzamizda kullanacagimiz malzemeleri ince ince dograyip bir kenara aliyoruz,
sulandirilmis domates salçasini veya domates puremizi bir kaba alip zeytinyagini ve baharatlarini ilave edip iyice karistiriyoruz.
Mayalanan hamurumuzu merdaneyle tepsimizin genisliginde açiyoruz,ben 30cm çapinda pizza tepsisi kullandim ve iki adet pizzam oldu,(siz isterseniz buyuk firin tepsisinde 1adet pizza yapabilirsiniz)
açtigimiz hamuru hafifce unladigimiz tepsimize aliyoruz,uzerine sosumuzun yarisini suruyoruz,sonra sirasiyla ince ince dogradimiz sogani,mantari,biberi,sucuk ve sosislerimizi yerlestiriyoruz ,rendelenmis kasar peynirimizide uzerine serpistirip firina yolluyoruz.
Ton balikli pizzamiza gelince,bir kapta ton baliklarimizi,misiri ve zeytini harmanliyoruz,sosunu surup soganini koydugumuz hamurun uzerine tonlu malzememizi yerlestiriyoruz,peynir rendesini serpistirip bunuda firina yolluyoruz...Afiyet olsun...
(mihriban)
3 Ocak 2010 Pazar
Kremali Ispanakli Makarna...
Sizde benim gibi makarna sevenlerdenseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz....:):)
Malzemeler:
Oncelikle makarnamizi hasliyoruz.Sarmisagimizi dograyip siviyagda soteliyoruz,iyice yikayip ince ince dogradigimiz ispanagimizi ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.Daha sonra kremamizi ve tuzunu ilave edip 3,4 dk kisik ateste pisirmeye devam ediyoruz.Kremali ispanakli harcimizin icine hasladigimiz makarnayi ve rendelenmis kasar peynirimizi ilave edip iyice karistirdiktan sonra servis tabagimiza aliyoruz...Afiyet olsun
(fatma)
Malzemeler:
- 250gr makarna(yarim paket)
- Yaklasik 200gr ispanak
- 1 paket krema(200gr)
- Bir dis sarmisak
- Yaklasik bir kase rendelenmis kasar peyniri
- siviyag ve tuz
Oncelikle makarnamizi hasliyoruz.Sarmisagimizi dograyip siviyagda soteliyoruz,iyice yikayip ince ince dogradigimiz ispanagimizi ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.Daha sonra kremamizi ve tuzunu ilave edip 3,4 dk kisik ateste pisirmeye devam ediyoruz.Kremali ispanakli harcimizin icine hasladigimiz makarnayi ve rendelenmis kasar peynirimizi ilave edip iyice karistirdiktan sonra servis tabagimiza aliyoruz...Afiyet olsun
(fatma)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)